Regulament

Regulament de participare 

Timisoara City Marathon 2017

Curse si trasee
Program
Inscrierea, Achitarea si Continutul Kitului
Ridicarea Kitului
Alte informatii

 

 

Timisoara City Marathon înseamnă Sport, Oameni, Prietenie, Comunitate, Istorie, Capitală Culturală, Identitate, Bucurie!

În contextul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în 2021, Alergotura doreşte să completeze oferta culturală cu una sportivă cu scopul de a atrage în Timişoara publicul interesat de evenimente de alergare, în special de probe de maraton şi semimaraton.

Aflat la prima ediţie, Timisoara City Marathon 2017 îţi oferă o Experienţă complexă, în care pe lângă elementul sportiv publicul beneficiază şi de informaţie, spectacol, noutate, o experienţă de trăit şi savurat împreună cu familia, prietenii sau colegii de alergare! Ineditul evenimentului constă în tema în jurul căreia este construită imaginea evenimentului: eliberarea Cetăţii Timişoarei de către prinţul Eugeniu de Savoya.

 • Când? duminică, 29 octombrie 2017
 • Unde? Piaţa Libertăţii, malul Begăi şi bulevarde timişorene (pentru cursele de oras), respectiv pista de biciclete, cu plecare de lângă Otelec şi finish în Piaţa Libertăţii (pentru proba de maraton)

Urmăriţi-ne pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Curse si trasee Timisoara City Marathon 2017

Va propunem sase curse, dintre care cinci au startul si finish-ul in Piata Libertatii din Timisoara, iar cea de maraton are startul in apropiere de localitatea Otelec, cu finishul tot in Piata Libertatii.

 

Tip Cursa Nume Cursa Numar de locuri Traseu
42km individual

Startul din aval de Otelec. Alergatorii vin in linie dreapta spre oras, pe pista de biciclete

Cavalerii Cetatii 42 Pista de biciclete

https://www.plotaroute.com/route/496099

42km stafeta

4 alergatori parcurg fiecare o bucla a traseului de 10.6 km

Postalionul Cetatii 20 echipe (80 locuri) Traseu in bucla, in oras.

https://www.plotaroute.com/route/517048

Semimaraton

2 parcurgeri ale traseului de 10.6 km

Eugeniu de Savoya 150 Idem cu bucla din oras
Semimaraton stafeta

2 alergatori parcurg fiecare o bucla a traseului de 10.6 km

Solii Cetatii 20 echipe (40 locuri) Idem cu bucla din oras
10.6km Poarta Forforosa 200 Idem cu bucla din oras
5.5km Batalionul Banat 500 Traseu in oras

https://www.plotaroute.com/route/496110

 

Traseul buclei principale de 10.6 km

 
Locul de întâlnire al participanților: Piata LibertatiiStart / Finish: Piata Libertatii

Descrierea traseului:

(START) Piata Libertatii > str. Lucian Blaga > la stanga pe bd. I.C.Bratianu pina la sensul giratoriu > intoarcere pe contrasens bd. I.C.Bratianu > la stanga pe str. 20 decembrie 1989 > la stanga pe bd. Mihai Eminescu > la dreapta pe str. Patriarh Miron Cristea > la dreapta pe bd. C.D.Loga > la stanga pe str. George Enescu >la stanga pe str. Academician Alexandru Borza > la dreapta prin Parcul Rozelor > la dreapta pe Splaiul Spiru Haret > dupa Facultatea de Hidrotehnica la stanfa pe malul drept al Begai > la stanga pe Splaiul N. Titulescu > la stanga pe podul Dragalina > la stanga pe Splaiul T. Vladimirescu > coborare pe malul stang al Begai > la Pasarela I. Polen inainte pe Splaiul Nistrului > la dreapta pe bd. 3 August 1919 > la dreapta pe str. Episcop Alexandru Bonnaz > la stanga prin fata Catedralei Millenium in Piata Romanilor > la dreapta pe str. I.L.Caragiale > la stanga pe str. Doctor Gh. Marinescu > la dreapta pe str. Episcop Joseph Nischbach > la dreapta pe str. Episcop Joseph Lonovich > la stanga pe aleile din Parcul Regina Maria > la stanga pe bd. C. Coposu > inainte prin pasajul Michelangelo > inainte pe Bd. V. Parvan > la dreapta pe podul Mihai Viteazu > inainte pe str. 20 decembrie 1989 > la stanga pe bd. C.D.Loga prin fata Primariei > la dreapta prin Piata Victoriei > inainte pe str. Alba Iulia > inainte spre Piata Libertatii (FINISH).

 

Traseul buclei prescurtate de 5.5 km

 
Locul de întâlnire al participanților: Piata Libertatii Start / Finish: Piata Libertatii

Descrierea traseului:

(START) Piata Libertatii > str. Lucian Blaga > la stanga pe bd. I.C.Bratianu pina la sensul giratoriu > intoarcere pe contrasens bd. I.C.Bratianu > la stanga pe str. 20 decembrie 1989 > inainte pe podul Mihai Viteazu > la stanga pe Bd. V. Parvan >  inainte prin pasajul Michelangelo > inainte pe bd. C. Coposu > intoarcere in sensul giratoriu cu fantana arteziana > inainte pe bd. C. Coposu > inainte prin pasajul Michelangelo > inainte pe Bd. V. Parvan > la dreapta pe podul Mihai Viteazu > inainte pe str. 20 decembrie 1989 > la stanga pe bd. C.D.Loga prin fata Primariei > la dreapta prin Piata Victoriei > inainte pe str. Alba Iulia > inainte spre Piata Libertatii (FINISH).

 

Traseul de 42 de km cu conectarea pistei de biciclete la bucla principala de 10 km

Vedere de ansamblu
 
Jonctiune Splaiul Sofocle > Splaiul N. Titulescu
 
Locul de întâlnire al participanților: 3.5 km in aval de Otelec, pe malul stang al Begai. Deplasarea la zona de Start se va face de catre organizator cu autobuzul.

Finish: Piata Libertatii

Descrierea traseului:

(START) 3.5 km in aval de Otelec, pe malul drept al Begai > pista de biciclete mal stang > traversare Bega pod Utvin > pista de biciclete mal stang > Splaiul Sofocle > Splaiul N. Titulescu > la stanga pe podul Dragalina > la stanga pe Splaiul T. Vladimirescu > coborare pe malul stang al Begai > la Pasarela I. Polen inainte pe Splaiul Nistrului > la dreapta pe bd. 3 August 1919 > la dreapta pe str. Episcop Alexandru Bonnaz > la stanga prin fata Catedralei Millenium in Piata Romanilor > la dreapta pe str. I.L.Caragiale > la stanga pe str. Doctor Gh. Marinescu > la dreapta pe str. Episcop Joseph Nischbach > la dreapta pe str. Episcop Joseph Lonovich > la stanga pe aleile din Parcul Regina Maria > la stanga pe bd. C. Coposu > inainte prin pasajul Michelangelo > inainte pe Bd. V. Parvan > la dreapta pe podul Mihai Viteazu > inainte pe str. 20 decembrie 1989 > la stanga pe bd. C.D.Loga prin fata Primariei > la dreapta prin Piata Victoriei > inainte pe str. Alba Iulia > inainte spre Piata Libertatii (FINISH).

Program Timisoara City Marathon 2017

Vineri, 27.10.2017

 • 18:00-21:00  Distributie numere de concurs – Iulius Mall Food Court la ultimul etaj

Sambata, 28.10.2017

 • 10:00-16:00  Distributie numere de concurs – Iulius Mall Food Court la ultimul etaj

Duminica, 29.10.2017:

 • 07:00 Plecare autocar din fata hotelului Timisoara spre Otelec pentru cei 42 de Cavaleri ai Cetatii de la proba de maraton
 • 07:30-08:30  Distributie numere de concurs (Piata Libertatii)
 • 08:30 Start Cavalerii Cetatii / 42 km individual  (3.5 km in aval de Otelec)
 • 08:35 Sedinta tehnica
 • 08:45 Incalzire
 • 09:00 Start curse Postalionul Cetatii (42 km stafeta), Eugeniu de Savoya (21 km individual), Solii Cetatii (21 km stafeta) si Poarta Forforosa (10.6 km individual) – toate din Piata Libertatii
 • 10:35 Sedinta tehnica
 • 10:45 Incalzire
 • 11:00 Start cursa Batalionul Banat (5.5 km) – Piata Libertatii
 • 14:00 Festivitate premiere

Inscrierea, Achitarea si Continutul Kitului

 

Pasul I: Înscrierea

Înscrierea se va face online până în data de 22.10.2017 ora 23:59 sau la epuizarea numerelor alocate curselor. Dacă rămân numere disponibile, vor fi acceptate înscrieri și la locul desfășurării evenimentului, înainte de concurs, cu achitarea taxelor de participare aferente perioadei de înscriere.

Înscrierea are ca scop rezervarea unui număr de concurs la una din cursele evenimentului și se face pe principiul “primul venit – primul servit”. Numarul va fi rezervat timp de trei zile lucratoare, timp in care sunteti rugati sa achitati taxa corespunzatoare cursei alese. Daca plata nu este efectuata in cele 3 zile, inregistrarea este anulata si reluata, daca se doreste participarea la eveniment.

Numerele de concurs sunt limitate pentru fiecare probă, după cum urmează:

 • Maraton individual “Cavalerii Cetatii” 42 locuri
 • Maraton stafeta (4) “Postalionul Cetatii” 20 echipe (80 locuri)
 • Semimaraton individual “Eugeniu de Savoya” 150 locuri
 • Semimaraton stafeta (2) “Solii Cetatii” 20 echipe (40 locuri)
 • Crosul “Poarta Forforosa” 200 locuri
 • Crosul “Batalionul Banat” 500 locuri

Varsta minima admisa este de 12 ani impliniti in ziua cursei, pentru Crosul “Batalionul Banat” (5.5 km), 14 ani pentru stafete si Crosul “Poarta Forforosa” (10.6 km), 16 ani pentru Semimaratonul “Eugeniu de Savoya”, respectiv 18 ani pentru Maratonul “Cavalerii Cetatii”

Minorii vor fi admisi in concurs doar pe baza unui “Acord pe propria raspundere” semnat de parinte sau tutorele legal.

Având în vedere cvasi-simultaneitatea startului curselor o persoana poate fi înscrisă la o singura cursa. Transferul de la o cursă la alta se poate face în perioada in care inscrierile sunt deschise, prin renunțarea la cursa inițială și re-înregistrarea la noua cursa, în limita locurilor disponibile si cu plata diferentei de taxa.

Odată înscrierea făcută, numele și prenumele persoanei precum și cursa aleasă vor fi publicate pe site-ul evenimentului.

Pentru a valida inscrierea trebuie sa treci la Pasul II – Achitarea taxei de participare.

Pasul II: Achitarea taxei de participare

Participarea la acest eveniment se face pe baza demonstrării achitării unei taxe de participare. Taxele de participare la cursele sunt date în tabelul de mai jos, în funcție de data achitării:

Cursa / Data initializarii platii Happy Weekend (30 Sept- 1 Oct) 2 Oct – 15 Oct 16 Oct – 22 Oct
Maraton individual “Cavalerii Cetatii” 90 lei 115 lei 135 lei
Semimaraton individual “Eugeniu de Savoya” 70 lei 90 lei 110 lei
Fiecare participant la stafete 70 lei 80 lei 90 lei
Crosul “Poarta Forforosa” (10.6km) 70 lei 80 lei 90 lei
Crosul “Batalionul Banat” (5.5km) 55 lei 60 lei 65 lei

 

Taxa de participare se poate achita:

 • direct lin procesul de inscriere online facand plata cu cardul;
 • in termen de 3 (trei) zile lucratoare de la inscriere prin depunere cash sau transfer bancar în contul Alergotura de mai jos, menţionând la detaliile de plată: „Participare TCM2017  Nume, prenume” (numele persoanei pentru care se efectuează plata):

RO45.BACX.0000.0007.9166.2000 al CS Asociația Alergotura deschis la banca Unicredit,  CIF 30549630

Membrii Alergotura beneficiaza de reducere a taxei de inscriere pe baza unui cupon care le va fi comunicat pe e-mail si care le garanteaza cel mai scazut pret pana pe data de 15 Octombrie.

 

Continutul pachetului de concurs (kit) la TIMISOARA CITY MARATHON 2017

Prin achitarea taxei de participare, beneficiezi de:

 1. Acces la cursa aleasa
 2. Numar de concurs
 3. Cronometrare cu cip
 4. Baton IsoStar, sticla cu apa plata 500 ml (mai putin la Crosul “Batalionul Banat” – 5.5km”)
 5. Medalie finisher
 6. Acces la punctele de hidratare si alimentare
 7. Asistenta medicala
 8. Diploma finisher
 9. Tricoul evenimentului (din bumbac pentru participantii la Crosul “Batalionul Banat”, din poliester pentru participantii la celelate curse)
 10. Elemente promotionale ale sponsorilor si organizatorilor.

 

 

 

 

 

Ridicarea Kitului

Ridicarea kitului se va face în perioada 27-28 octombrie 2017 la Iulius Mall, la etajul 3 – Food Court.

In ziua cursei va fi organizat un loc pentru ridicarea kiturilor in apropierea liniei de start, aceasta actiune desfasurandu-se intre orele 7:30 si 8:30. Pentru a evita aglomeratia si intarzierile, va rugam ca daca sunteti din Timisoara sa va ridicati kitul in zilele precedente, astfel incat inainte de start sa distribuim doar kiturile alergatorilor din alte orase.

Înmânarea pachetului si a numarului de concurs e condiționată de prezentarea Cartii de Identitate și de completarea, semnarea și predarea Declarației pe proprie răspundere. Pentru minori se va colecta Acordul semnat de către unul din părinți/tutore legal.

Alternativ, in 29 octombrie există posibilitatea atribuirii unui număr de concurs la fata locului de desfasurare al evenimentului, fără înscrierea on-line si fara cronometrare cu cip, in limita numerelor rămase disponibile însă aceasta nu este garantată, organizatorul putând decide servirea cu prioritate a celor cu rezervare on-line.

Premii

În cadrul evenimentului vor fi premiați primii trei participanți pentru fiecare gen (masculin, feminin) care trec linia de sosire la urmatoarele curse: Maraton, Semimaraton, Cros 10.6km.

La cursele de Semimaraton, Cros 10.6km, Cursa 5.5km se vor premia cu diplome si categoriile de varsta dupa cum urmeaza: sub 30 ani, 30-44 ani, 45-54 ani, 55+ ani, pentru fiecare gen (masculin, feminin).

La Crosul “Batalionul Banat” se vor premia cu diplome primii trei clasati la categoria OPEN pentru fiecare gen, precum si pe categoriile de varsta ca mai sus.

Se vor premia cu diplome primele trei stafete, separat la feminin respectiv masculin si mixt.

Timpi limita de incheiere a curselor

Cursa Timp limita
Maraton individual “Cavalerii Cetatii” 5h:00min (masculin)

5h:00min (feminin)

Maraton stafeta (4) “Postalionul Cetatii” 5h:00min
Semimaraton individual “Eugeniu de Savoya” 3h:00min
Semimaraton stafeta (2) “Solii Cetatii” 3h:00min
Crosul “Poarta Forforosa” 1h:30min
Crosul “Batalionul Banat” 0h:45min

Alergatorii care nu se incadreaza in aceste limite de timp vor fi lasati sa ajunga la finish, dar nu vor fi cronometrati oficial (DNF).

 

Renunțarea participării la Eveniment

Participanții pot renunța în orice moment atât la rezervarea/înscrirerea on-line cât și la numărul de concurs prin contactarea directă a organizatorilor pe adresa de e-mail contact@timisoaracitymarathon.ro. Odată eliberată rezervarea la cursa respectivă, aceasta va fi disponibilă unui alt potențial alergător. Renuntarea la eveniment NU implica returnarea taxei de participare.

 

Echipament obligatoriu

 • încălțăminte sport pentru alergare;
 • număr de concurs, care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din față fără a fi deteriorat sau modificat.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

 

Oprirea, retragerea din cursă, penalizări, descalificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start
 • starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Următoarele situații pot conduce la descalificare:

 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
 • Participarea la o proba diferita decât cea la care a fost validată înscrierea

 

Drepturi de autor

Prin înscrierea în competiţie participanţii vor autoriza organizatorii inclusiv partenerii acestora să folosească şi să reproducă orice material conţinând imagini din cadrul Evenimentului care includ participanţii. Clubul Sportiv Asociația Alergotura este înregistrat de Ministerul Justiției din anul 2012 (CIF //2661/A/2012) ca entitate non-profit, deține număr de înregistrare în Registrul Sportiv din 2015 (Nr. CIS TM/7/00004/2015) si este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr.36515.

 

Modificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a completa și modifica acest regulament fără a notifica în prealabil participanții. Dacă apar modificări semnificative ale regulamentului, acestea vor fi afișate vizibil pe site-ul evenimentului și/sau pe pagina de Facebook a evenimentului

 

Mentiuni speciale in cazul stafetelor

Criteriul de varsta minima se aplica pentru fiecare membru al stafetei.

În cadrul evenimentului vom incerca organizarea unei garderobe si a unui vestiar, dar organizatorul nu își asumă răspunderea pentru potențialele pierderi de obiecte personale ale participanților la cursă.